Categorías
Terapia

Pau Bruguera. Terapia Assistida amb Animals (Gossos)

 Un niño y un perro.   Pau Bruguera Terapia Asistida Animals   Niño jugando con su perro mascota. Un niño jugando con su perro ...
Pau Bruguera
Terapia Assistida amb Animals
 Telèfon i Whatsapp:
 659 46 39 34
paubruguera05@gmail.com
 
(Barcelonés, Maresme, Vallès Oriental i Occidental)
 
Més informació: PROMENIKUE
 
– Pedagogia a la Universitat Autònoma de Barcelona
– Educador d’Educació Especial , amb persones amb alteracions de conducta
– Màster en Intervenció Assistida amb Animals a l’Institut Superior d’Estudis    Psicològics
– Terapeuta de Gossos
– Director d’oci i temps lliure
Retrato De La Niña Rubia Y Niño, Hermanos, Con El Perro Al Aire ...

EN QUÈ CONSISTEIX LA TERAPIA ASSISTIDA AMB GOSSOS?
Per les diverses dificultats infantils i adolescents.:
 
Busquem principalment, afavorir el benestar emocional del pacient, procurant que desenvolupi un millor estat d’ànim, potenciant l’expressió de les emocions cap a l’animal i la seva verbalització, a més de promoure la relaxació i reduir els nivells d’ ansietat.
 
El gos com a element motivador
La nostra forma de treballar és la mateixa que la de qualsevol psicòleg tradicional, però utilitzant  el gos com a nexe d’unió amb el pacient. 
La funció de l’animal de teràpia és la de motivar i fomentar la cooperació de la persona en les sessions, facilitant la comunicació i l’expressió dels seus estats d’ànim, amb l’objectiu de generalitzar els resultats a totes les àrees de la seva vida.
 
A qui va dirigit?
 
Aquesta intervenció pot animar a aquells usuaris que es neguen a participar en una teràpia, o a aquells que han estat molt resistents a altres tractaments que han rebut i en els quals no han obtingut els beneficis esperats.
 
Niño Jugando Con Su Perro Schnauzer Miniatura Al Aire Libre. De ...

En els casos de T.E.A.
 
La Teràpia Assistida amb animals és una teràpia de suport que busca obtenir principalment una millora en aquelles habilitats que es troben afectades en les persones amb autisme:
 
Comunicació.
Interacció social.
Patrons estereotipats i / o restrictius de conducta.
 
Com actua un gos de teràpia amb persones amb TEA?
 
Els gossos de teràpia són ideals co-terapeutes ja que actuen com a facilitadors socials, generant una interacció espontània entre tots els membres de la sessió. Són divertits i simpàtics i el privilegi de la seva companyia i tendresa augmenten l’autoestima. Són una bona eina per fomentar l’atenció i millorar la sensació de seguretat en un mateix i amb el medi que l’envolta. 
 
La possibilitat d’interactuar amb els animals i rebre tractament en un àmbit lúdic i tan especial, permet que es puguin arribar a assolir els objectius plantejats amb l’oportunitat que això representa: ajudar-los a ser el més autònoms possibles, a potenciar les seves habilitats socials i com conseqüència a millorar la seva qualitat de vida.
 
Felices Los Niños Y Los Padres Con El Perro Como Familia Corriendo ...

 En temàtiques de Diversitat Funcional:
 
El gos no fa judicis de valor i accepta a cada un de manera incondicional, independentment de les característiques físiques de cada persona.
 
Els nostres co-terapeutes canins volen jugar amb cada un dels que participen en la sessió, sense tenir en compte les seves limitacions, el que fomenta un clima de confiança, en el qual tots se senten segurs. Això facilita l’augment de l’autoestima i fomenta el desenvolupament d’habilitats per a connectar-se amb el món exterior i incrementar la comunicació social entre les persones.
 
D’altra banda, la Teràpia Assistida amb gossos per a ells, tenen també la finalitat de fomentar l’estimulació dels sentits, la relaxació i augmentar el nivell d’activitat i exercici físic.
 
Si ets fisioterapeuta o altre professional de la salut i/o educació, recorda que ens agrada treballar sempre en coordinació amb vosaltres.
 
Niño Y Su Perro Golden Retriever Tirado En El Pasto Mirando El Uno ...

En Temes de la Tercera Edat i Gediatria:
 
Els nostres programes de teràpia estan basats en preservar i potenciar les capacitats cognitives i físiques de les persones de la tercera edat, així com alentir el seu procés degeneratiu per mitjà de programes terapèutics, dissenyats amb activitats lúdiques i educatives on els nostres gossos de teràpia són els protagonistes principals .
 
Com els ajuda el gos en teràpia?
 
Establir contacte físic i interactuar amb l’animal de teràpia pot ajudar a les persones de la tercera edat a sentir-se més relaxats, alegres i amb més predisposició a participar en les diferents activitats. Fins els més reticents a participar en altres tallers volen acostar-se a saludar als nostres companys peluts!
 
A les sessions es promou:
 
– El treball en equip.
 
– Les interaccions socials.
 
– La percepció i orientació (temps, espai i persona).
 
– L’augment dels moviments i l’exercici físic.
 
La companyia, l’alegria, l’afecte i l’acceptació incondicional que aporten els nostres gossos de teràpia cap a aquestes persones, ajuda a disminuir el sentiment de solitud, la depressió i l’ansietat que poden sentir.
 
Un Niño Pequeño Niño Y Un Perro Al Aire Libre En Una Carretera En ...

Treballar i desenvolupar la Inteligència Emocional:
 
A través d’aquests programes busquem desenvolupar, potenciar i / o millorar les capacitats sobre el coneixement i el control de les pròpies emocions i les de les persones del seu entorn.
 
Aquest tipus de teràpia proporciona als participants la possibilitat de mostrar la seva tendresa i afecte i els ajuda a controlar i regular la seva pròpia conducta emocional a l’desenvolupar sentiments d’empatia (posar-se al lloc dels altres) cap a altres éssers vius. 
 Col.labora: Xavier Conesa. Psicòleg

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.