Categorías
Análisis-Estudios-Estadísticas

Parelles infeliçes romanen juntes

Investigacions prèvies han analitzat la tendència bàsica de les persones a mantenir l’estatus quo. La teoria de la inversió diu que les persones romanen en relacions per protegir els seus recursos, només sen van si realment val la pena, o per tenir una millor parella alternativa, per infidelitat i altres problemes seriosos i motivadors forts.

Hi ha altres raons potencials per les quals les persones romanen en relacions infeliços. Altres investigacions sugereixen que les persones amb un estil d’afecció ansiós, que es preocupen massa per l’estabilitat de les seves relacions, poden estar profundament influenciades per la por al canvi. Aquells amb un estil d’afecció més displicent són menys propensos a aferrar-se a les relacions, però poden deixar-se anar massa fàcilment.

El 90% de les persones es casen abans dels 50 anys, només per divorciar més tard fins a arribar a el 50%. Són gairebé les mateixes probabilitats de llançar una moneda.

Les parelles sovint semblen romandre juntes, per exemple, per guiar els seus fills fins a la universitat, només per trencar poc després quan el niu està buit. L’evolució presumiblement afavoreix l’eficiència dels recursos agrupats i la redundància que proporciona la monogàmia.

D’altra banda, la paternitat compartida, si tens els mitjans, per no esmentar els diners en efectiu, pot ser una opció preferida en comparació d’un matrimoni infeliç i una família tensa. La gent lluita amb la idea de si romandre junts és realment millor per als seus fills, i els nens sovint acaben sent terapeutes de parella de el matrimoni dels seus pares.

Les persones entren fàcilment en relacions compromeses en les quals no poden estar satisfetes, romanent juntes molt després de prendre una decisió insostenible. Racionalitzem per què estem junts quan no sabem les veritables raons.

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.