Categorías
Consejos

LA TERAPIA DE PARELLA

La teràpia de parella és una de les ofertes de la intervenció psicològica més útils.

Al contrari del que passa en altres formes de psicoteràpia, no cal haver rebut un diagnòstic de trastorn mental per recórrer-hi, perquè el nucli en el qual actua la teràpia de parella no és l’individu, sinó la relació.


De vegades, les parelles necessiten anar al psicòleg


No obstant això, aquest avantatge és, alhora, un petit inconvenient. El fet que les relacions siguin una cosa tan variable i que en elles coexisteixin diversos punts de vista fa que els problemes que hi ha en ella no siguin percebuts de la mateixa manera.

De vegades sembla que la relació va molt malament, però poc més tard es produeixen en ella moments molt agradables que fan que ens replantegem si el que crèiem que era un problema seriós ho era realment. A vegades un dels membres de la relació pensa en la ruptura conjugal, mentre que l’altra ni tan sols sap que l’altra persona no està satisfeta. En altres ocasions, problemes greus en el si de la relació queden normalitzats i s’interpreten com a coses normals, fases per les quals passa qualsevol parella.

Part d’aquestes incongruències són, en part, la raó per la qual val la pena plantejar-se la següent pregunta: com se sap quan ha arribat el moment d’assistir a teràpia de parella?

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.