Categorías
Análisis-Estudios-Estadísticas

La clau de la felicitat

– Les connexions socials ens beneficien i la solitud ens mata. Marian Rojas Estapé, que repassa l’estudi de Waldinger al seu llibre Cómo hacer que te pasen cosas buenas (Espasa), explica que “les persones amb més vincles amb família, amics o la comunitat són més felices, més sanes, viuen més temps que les persones que tenen menys relacions. La solitud ha demostrat ser profundament tòxica”.

– El més important no és el nombre de vincles socials, sinó la qualitat d’aquests vincles, i com més propers, més important resulta que siguin de qualitat. “Viure immersos en un conflicte resulta perjudicial per a la salut. Els matrimonis molt conflictius o sense afecte són molt perniciosos. I el contrari, viure amb relacions bones i càlides, proporciona protecció”.

– Les bones relacions no només protegeixen el cos, sinó també el cervell. “Tenir més vincles segurs amb una altra persona durant la vellesa ens aporta protecció i els records d’aquestes persones es mantenen nítids durant més temps (tenen més bona memòria durant més temps)”.

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.