FOBIA SOCIAL

FÒBIA SOCIAL

fòbia-social-psicoleg-valènciaLa fòbia social mereix un capítol especial dins de les fòbies, ja que la major part de la nostra satisfacció com a éssers humans es produeix a viure en societat: tenir amics, formar una parella, relacionar-nos amb familiars, realitzar gestions en la societat, divertir-se, etc. … 
Encara que tots sentim una mica d’incertesa,  ansietat i inseguretat en conèixer a persones noves, un cop trencat el gel la majoria aconseguim  gaudir.
En canvi, les persones amb fòbia social experimenten un grau d’ansietat tan alt en aquestes situacions que tremolen, suen, tartamudegen o no deixen de pensar en la impressió que estan causant, la qual cosa converteix aquestes situacions en vivències tan desagradables que acaben evitant.
El desig natural que solem tenir tots de formar part d’un grup social, de ser valorats i apreciats, es veu impossibilitat, generant baixa autoestima i sensació de limitació.
Un psicòleg pot ajudar poc a poc a una persona amb fòbia social a sentir-se còmoda en aquestes situacions i desenvolupar la seva vida com més desitgi sense tanta ansietat o por anticipatori.