Categorías
Consejos

El dol durant la pandèmia de COVID-19

Tothom està passant per circumstàncies difícils i estressants. La pandèmia serà especialment difícil per als que viuen un dol. Tenir un pla clar per afrontar això és essencial, i algunes de les estratègies suggerides anteriorment poden formar part d’aquest pla.

El dol per la pèrdua d’un ésser estimat pot ser especialment difícil durant la pandèmia del COVID-19.

Alts nivells d’incertesa social, sanitària i ocupacional, reduint l’estabilitat a la vida mentre es viu el dol, el que pot crear dificultats per planificar el futur.

Una disminució en els nivells d’activitat que pot conduir a més temps per «pensar» i una capacitat reduïda per utilitzar passatemps i interessos com distraccions útils.

Minimitzar el temps que es passa veient les notícies. És sensat estar al tant dels anuncis importants de govern i dels funcionaris de salut. A part d’això, és millor no veure les notícies si això augmenta els nivells d’estrès.

 

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.