Categorías
Análisis-Estudios-Estadísticas Test

Autoevaluación de la tristeza

La tristeza es un estado emocional caracterizado por una experiencia desagradable (valencia negativa), alta activación fisiológica (percepción de alta actividad somática, como tensión muscular, dolor de cabeza, dificultades para concentrarse o dormir, etc.) y bajo estado de ánimo (alta disposición a experimentar los sentimientos de desconsuelo, abatimiento, o desánimo, baja energía e interés, poca tendencia a la actividad, apatía).

El cuestionario de estados emocionales POMS (Profile of Mood States) o Perfil de Estados Emocionales (o Estados de Ánimo) intenta medir alteraciones en diferentes estados emocionales o sentimientos en la última semana: tristeza-depresión (estado de ánimo bajo), vigor-afectividad (estado de ánimo alto), cólera-ira, tensión-ansiedad y fatiga. Véase una adaptación de este instrumento en el enlace siguiente:

Realizar test de autoevaluación

Por Xavier Conesa Lapena

Psicòleg , Sexòleg i Terapéuta de Parella .
El 1990 fundà el Centre de Psicologia Aplicada a Mollet del Vallès entitat dedicada als tractaments psicològics en adults,adolescents i nens. Compatibilitzà aquestes tasques amb les teràpies de parella i disfuncions sexuals masculines i femenínes, establint col.laboracions amb institucions dedicades a la salut mental,especialment de la comarca del Vallès. Posteriorment, posa en funcionament l’Institut Superior d’Estudis Sexològics (I.S.E.S.) a Barcelona, dedicat a la docència de la sexologia: postgraus, masters i cursos específics reconeguts d’Interès Sanitari pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’Institut manté conveni de col.laboració amb la Universitat de Barcelona, Universitat de Girona,Universitat Ramon Llull i Universitat Oberta de Catalunya i
Centre d’Estudis Universitaris de California, Illinois
Tutor de pràctiques externes de la Facultat de Psicologia (UB) de la Universitat de Barcelona des de l’any 1.999.

L’any 1997 es va especialitzar en els tractaments específics per a la depressió a través de la luminoteràpia, essent un dels capdavanters en la investigació i implantació d’aquesta teràpia a nivell estatal. Informacions al respecte publicada al periòdic El Mundo, articles periodístics a Consumer i al periòdic Público.

Ha estat també coordinador del Grup de Treball de Sexologia del Col.legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.

Al llarg de tots aquests anys, ha establert col.laboracions en mitjans escrits, ràdio i televisió.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.